Čau Bambini: Emanuele Ridi vezme na Déčku malé diváky do Itálie

Šéfkuchař Emanuele Ridi učí na Déčku italsky (zdroj: ČT24)

Dětský kanál ČT :D vstupuje do své páté sezony s patnácti původními novinkami. Malí diváci se mohou těšit na zábavnou historickou talk show DějePIC!, dočkají se také pokračování vůbec prvního sitcomu pro dětské publikum Mazalové. A známý šéfkuchař Emanuele Ridi se tentokrát promění v majitele stánku s pizzou, za kterým docházejí děti z okolí, a on je učí základy italštiny. Velkým pomocníkem je mu i jeho syn, malý pizzař Giacomo.

„Držíme se zábavně vzdělávací linie, která je pro Déčko zásadní. Jen tak nám vyroste vzdělaná a sebevědomá generace. Na podzim jsme proto připravili například zcela nový kurz italštiny a on-line kurz němčiny. Všechny nově nabyté vědomosti z pořadů si mohou navíc zpětně procvičit také na webu,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Do Itálie se děti vypraví prostřednictvím pořadu Čau Bambini, ve kterém bude Emanuele Ridi s dětmi probírat různá témata, a hravou formou se tak naučí slovíčka i fráze. Pizzařský stánek má ještě jednu zajímavou vlastnost – dokáže totiž létat a dostat se tak i s dětmi na konkrétní místa v Itálii, o kterých pizzař Emanuele vypráví.

Z natáčení pořadu Čau bambini
Zdroj: ČT24

„Zajímavé bylo pozorovat děti i Emanuela, když si měli před klíčovací plochou představovat, že jsou na různých místech v Itálii, například pozorovali sopku Etnu nebo se houpali na gondole. To je moc bavilo, ale děti se vždy nejvíc těšily na pizzu a zmrzlinu, obojího se při natáčení snědlo hodně,“ dodává kreativní producent Petr Mühl.

„Natáčení se synem bylo samozřejmě mnohem těžší než spolupráce s ostatními dětmi. Děti si vždy nejvíc dovolí k vlastním rodičům a někdy jsme to měli docela těžké. Ale jsem rád, že jsme si to zažili a Giacomo bude mít krásnou vzpomínku,“ dodává šéfkuchař Emanuele.  

Emanuele Ridi se svým synem Giacomem
Zdroj: ČT24

Úplně první vlastní jazykový kurz přinesl dětem na Déčku Hurvínek, a to angličtinu. Během čtyř let vysílání se malí diváci mohli učit také francouzsky se Strýčkem Tontonem. Teď na podzim se po francouzštině s Bílou paní spouští i Němčina s Bílou paní.