Nejlepší klipy podle MTV natočili Kendrick Lamar nebo Katy Perry

MTV vyhlásila nominace na nejlepší klipy (zdroj: ČT24)

Hudební stanice MTV ohlásila nominace na ceny za nejlepší videoklipy uplynulé sezony, takzvané Video Music Awards. Ceny si může odnést Kendrick Lamar, Katy Perry, Bruno Mars nebo John Legend.

Pořadatelé oznámili, že letos zrušili mužské a ženské kategorie, sekce prostě spojili do kategorie Umělec roku. Velkou šanci uspět má rapper Kendrick Lamar, který posbíral celkem osm nominací, převážně za své video ke skladbě Humble. Nejlepším umělcem se mohou stát také Bruno Mars, Ed Sheeran, Ariana Grande, The Weeknd nebo Lorde.

Cenu za nejlepší popové video si může odnést zpěvačka Katy Perry. Se svými výpravnými videoklipy boduje pravidelně. Tentokrát ke skladbě Chained to the Rhythm připravila film o utopickém lunaparku.

Anketa má také novou kategorii, která se zaměřuje na angažovaná videa (Nejlepší protest proti systému). Mezi nominovanými je třeba zpěvák John Legend se svou písní o zakázané lásce mezi muslimkou a mexickým přistěhovalcem. Ceny MTV se budou předávat na konci srpna v Los Angeles. Vítěze určí fanoušci v internetovém hlasování.