Začíná festival Beats For Love. Na nové obří ploše zahraje Fatboy Slim

Přes 40 tisíc návštěvníků očekávají pořadatelé jednoho z největších festivalů taneční hudby ve střední Evropě Beats For Love, který ve středu začíná v ostravských Dolních Vítkovicích. Jako hlavní hvězda na něm vystoupí legenda taneční hudby Fatboy Slim.

Fatboy Slim patří společně s The Prodigy nebo The Chemical Brothers k zásadním průkopníkům současné taneční hudby. Je tvůrcem legendárních hitů jako Praise You nebo Right Here Right Now. Klipy k písním Praise You a Weapon of Choice získaly několik hudebních cen televize MTV.

Fatboy Slim vystoupí na nové hlavní scéně, s plochou pro posluchače okolo 20 tisíc metrů čtverečních. Festivalový areál se rozrostl o novou obří hlavní plochu hlavně proto, aby se neopakovala situace z loňského roku, kdy pořadatelé v pátek ohlásili, že mají vyprodáno. Nová kapacita před hlavním pódiem je až 46 tisíc fanoušků.

„Lístky se prodávají mnohem lépe než loni. To jsme měli okolo 30 tisíc návštěvníků a vyprodaný areál,“ uvedl pořadatel akce Kamil Rudolf. „Těžko se odhaduje, kolik lidí dorazí na místo. Když bude 40 tisíc lidí, budu spokojený. Rádi bychom atakovali 46 tisíc návštěvníků.“

Festival Beats For Love
Zdroj: Petr Sznapka/ČTK

Festival Beats for Love nabídne téměř 400 umělců z celého světa, kteří vystoupí na 13 pódiích. Kromě Fatboy Slima zahrají třeba Chase & Status, Wilkinson, Sigala, Danny Byrd, Majk Spirit nebo Midi Lidi. Festival se v Dolních Vítkovicích koná od středy do soboty.