Knihex zve na ostrov malých vydavatelů

Knihex, Thea a Papouščí muž (zdroj: ČT24)

O knižních novinkách mohou s vydavateli i autory ještě i v neděli debatovat čtenáři na přehlídce Knihex. Festival, který se zaměřuje na kvalitní tituly malých nakladatelů, uvádí autorská čtení, divadlo nebo dílny pro děti.

Na pražském ostrově Štvanice se mimo jiné chystá křest úspěšného komiksu Thea a Papouščí muž – autora Vojtěcha Maška a kreslířky Olgy Šmídové.

„Děj knihy se odehrává ve velmi blízké budoucnosti. V době, která není tak nepředstavitelná,“ popsala Olga Šmídová. Na akcích, jako je Knihex, ji nejvíce baví kontakt se čtenáři. „Člověk dlouho kreslí a už potom nevnímá tolik ty věci okolo. Když nás někdo pochválí, je to motivace, proč pokračovat.“

Součástí Knihexu je i antikvární stánek, kam mohou lidé přinést knihy, které už nechtějí, a jiné si zase koupit. Na neděli připravili organizátoři autorské čtení Lucie Kramárové, Luboše Svobody či Teodora Kravála. Ve čtyři hodiny odpoledne začne Slam Poetry Show. Na programu je také komiksová dílna pro děti nebo představení souboru Buchty a loutky.