Aneta Langerová končí turné třemi velkými koncerty. S radostí

Rozhovor s Anetou Langerovou (zdroj: ČT24)

Aneta Langerová končí dvouleté turné k albu Na Radosti, za něž dostala čtyři Ceny Anděl. Na závěr zahraje během tří dnů - od 14. do 17. prosince - tři velké koncerty v Brně, Ostravě a v Praze. Oslaví jimi zároveň své třicáté narozeniny.

Rozhovor s Anetou Langerovou

Název alba Na Radosti je příznačný i pro to, co právě prožíváte, v rozhovorech totiž mluvíte o šťastném období.

Ano, a mám pocit, že to šťastné období trvá už strašně moc let. Zkrátka od projektu Pár míst, kdy jsem si začala plnit mnohem víc svá přání, to, co jsem v hudbě chtěla.

Turné jste si nadělila i ke třicátým narozeninám?

Spíš bylo pokračováním desky. Je třeba, když deska vyjde, aby písně z ní ožily, aby měly možnost se dostat do kontaktu s lidmi, aby na ně lidé mohli reagovat. A naštěstí při nás stál někdo nahoře, že můžeme jezdit celé dva roky. A tyto tři koncerty jsou takovou oslavou toho dvouletého období, které trávíme s kapelou na cestách i na koncertech.

Co tedy naopak vy nadělíte svým fanouškům? Při závěrečných koncertech vás doprovodí stálá kapela a smyčcové trio se prý rozroste o dechové nástroje.

Přesně tak. Chtěla jsem, aby tyto tři koncerty byly shrnutím toho, co jsme za ty dva roky prožili. A vzhledem k tomu, že jsme několikrát hráli i s filharmonií, řekla jsem si, proč to všechno nespojit dohromady. Tedy bude kapela, smyčcové trio a ještě dechový kvartet, který bude citovat nějaké party z filharmonických aranží.

Na takových koncertech bývá zvykem pozvat si hosty. Budete i vy mít nějaké?

Mými hosty jsou všichni ti muzikanti, kteří budou za mnou. Nejsou to známá jména, ale chtěla jsem závěr turné oslavit opravdu s těmi, s nimiž jezdíme celé dva roky. Nechtěla jsem do toho zapojovat další členy. Jediné, co přibylo, byl dechový kvartet. 

Od vydání vašeho posledního alba uplynuly dva roky, rodí se už další? 

Samozřejmě že se rodí nápady, shromažďujeme je a potom se pustíme do rozvíjení nápadů, do témat, která chceme sdílet spolu s lidmi.  

Vydáno pod