Lang Lang hraje New Yorku: hudbu ze Spider-Mana i Rhapsody in Blue

Lang Lang vzdává hudební hold New Yorku (zdroj: ČT24)

New York učaroval mnoha umělcům včetně světoznámého pianisty Lang Langa. Městu věnoval svoje poslední album New York Rhapsody. Místo Beethovena nebo Chopina teď hraje třeba písně z muzikálu West Side Story nebo filmovou hudbu.

New York Times o Lang Langovi psali jako o nejžhavějším umělci na planetě klasické hudby. Čínský pianista ale teď vystoupil ze svého vážného žánru. Svoji poslední nahrávku zasvětil New Yorku.

New York je pro mě zvláštním místem. Jedno z těch, které teď nazývám domovem. Inspirace New Yorkem mě dovedla k nahrání alba, které se stalo milostným dopisem.
Lang Lang

Na desku se dostaly hity jako New York Morning nebo Empire State of Mind - tentokrát ovšem přezpívanou Androu Dayovou. Lang Lang oslovil také zpěváka Jasona Isbella či zpěvačku Kandace Springs.  

Jazzovou legendu Herbieho Hancocka si Lang Lang přizval ke skladbě Rhapsody in Blue od George Gershwina. Hudbě Dannyho Elfmana k filmu Spider-Man vtiskla novou podobu houslistka Lindsey Stirlingová.

Lang Lang se stal prvním kulturním velvyslancem města New York. Jeho album věnované tomuto městu už je v prodeji, v druhé polovině října vyjde i na vinylu.