Fantastická zvířata ještě nikdo neviděl, ale už vzniká druhý díl

Druhý díl Fantastických zvířat bude za dva roky (zdroj: ČT24)

Film Fantastická zvířata a kde je najít, který navazuje na příběhy Harryho Pottera, ještě nebyl v kinech, ale filmaři již chystají druhý díl. První část bude mít premiéru v listopadu, druhý díl přijde do kin o dva roky později. Potvrzení přišlo z Hollywoodu. Autorka J. K. Rowlingová fanouškům kouzelného světa vzkázala, že už pracuje na scénáři.

Druhý díl série sice zatím nemá jméno, ale první stránky scénáře už existují, potvrdila Rowlingová. O hercích pokračování studio Warner Bros. zatím nic neprozradilo, nicméně se dá předpokládat, že hlavní postavu jménem Mlok Scamander bude opět hrát Eddie Redmayne.

Hlavním hrdinou je kouzelnický zoolog, který údajně napsal slavnou učebnici Fantastická zvířata a kde je najít. Nové příběhy se odehrávají okolo roku 1920 ve Spojených státech. Režie se opět ujal David Yates, který natočil poslední čtyři kousky z potterovské filmové série.

„Když filmujete knihu, vždycky musíte něco vynechat. Buď to nezapadá do příběhu, nebo by to bylo moc dlouhé. Ovšem tentokrát je to jen a pouze Rowlingová, od první do poslední stránky,“ říká David Yates o scénáři.

První díl série, Fantastická zvířata a kde je najít, má světovou premiéru 16. listopadu. Pottermánie znovu naplno vypukla před několika dny, kdy se odehrála premiéra divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě. Děj představení v londýnském Palace Theatre se odehrává devatenáct let po konci knižní ságy. Originální scénář divadelní hry vyšel na konci července knižně, v českém překladu pak vyjde na podzim.