První případy v první republice. Četníkům z Luhačovic končí trampoty

Na úspěch Četnických humoresek má navázat připravovaný seriál České televize Četníci z Luhačovic. Odehrává se za první republiky, dějově ale s oblíbenou sérií nijak nesouvisí. Sleduje trampoty dvou začínajících četníků na jejich prvním působišti. Natáčet se nyní začaly poslední z celkem dvanácti dílů.

Dva mladí četníci – hrají je Martin Donutil a Robert Hájek – přijíždí v roce 1919 po ukončení studia do malé vesnice u Luhačovic. Čeká je ale jen opuštěná četnická stanice a první případy, s nimiž nováčci zápolí.  

„Jednotlivé případy vycházejí ze zločinů příznačných pro překotnou a v mnohém drsnou dobu těsně po první světové válce, pro niž byla typická chudoba a dramatické osudy ovlivněné válečným konfliktem,“ naznačil autor projektu Petr Bok.

Seriál (původně pod názvem Četnické trampoty) se začal natáčet v roce 2014. Tvůrci mají před sebou natočení ještě pěti dílů. V režii Bisera A. Arichteva a Petra Bebjaka budou vznikat do konce července.

Natáčení seriálu Četníci z Luhačovic
Zdroj: Tomáš Hájek/ČT

Kromě hlavních představitelů se u četníků v Luhačovicích objeví také rakouský četnický veterán Pavel Zedníček, velitel stanice Jiří Langmajer nebo hospodyně Pavla Tomicová. Diváci se setkají také s Janem Vlasákem v roli majitele pily, s Alenou Mihulovou coby andělíčkářkou anebo Danou Morávková, která se představí jako operetní diva.