Zlín Film Festival zapřáhl Zemana či Týrlovou

Zlín festival zapřáhl Zemana i Týrlovou (zdroj: ČT24)

Animátoři Hermína Týrlová, Karel Zeman, režisérJosef Pinkava či hudební skladatel Zdeněk Liška patří mezi celkem šestnáct osobností, které připomene 56. ročník Zlín Film Festivalu. Tvůrce spojené se zlínskými filmovými ateliéry potkají diváci nejen v programové sekci přehlídky, ale i na plakátech.

„Lidé budou moci vidět, jak Karel Zeman mluví v pauze s baronem Prášilem v podání Miloše Kopeckého, který je namaskovaný v paruce. Hermína Týrlová je tam s loutkami, kameraman Karel Kopecký při práci s kamerou. Jsou to pracovní fotografie, které to mají trochu zlidštit a přitáhnout k zájmu o film,“ představila vizuál umělecká ředitelka Markéta Pášmová. 

Filmové ateliéry založila firma Baťa ve Zlíně v roce 1936. Autory, spojené s osmdesátiletou historií studií, přiblíží festivalová sekce Pocta velikánům, připravena je také výstava fotografií. 

Letošní ročník přehlídky zaměřené na kinematografii pro děti a mládež odstartuje 27. května a potrvá do 3. června. Druhým hlavním tématem bude francouzská kinematografie.