Šarm Toma Jonese bude volně k čerpání na Benátské!

Tom Jones bude Sex Bomb i v Česku. Zpěvák potvrdil svou účast na letním festivalu Benátská!, který se bude konat v Liberci mezi 28. a 31. červencem. „Usilovali jsme o něj několik let. Jeho tvorbu zbožňujeme,“ zaznívá od ředitele hudební akce Pavla Mikeze. Pětasedmdesátiletý umělec představí ověřené hity a skladby z posledních tří desek.

Benátská! se netají svými sympatiemi, které k hvězdě chová. „Poslední tři nahrávky Praise & Blame, Spirit In The Room a Long Lost Suitcase patří navíc mezi naše nejoblíbenější,“ řekl Mikez při potvrzení zpěvákova příjezdu. Tom Jones se do Česka vrátí po pěti letech, kdy koncertoval v Brně. Před tím měl ještě dvě vystoupení v Praze.

Jones začínal jako bubeník a později se dostal ke zpěvu. První album vydal v roce 1965 a od té doby prodal více než 100 milionů nosičů. Majitel drsného barytonu s širokým stylovým záběrem spolupracoval mimo jiné s Vanem Morrisonem, experimentoval s hip hopem, popem i rockem. Je považován za jednoho z kmotrů moderního soulu a ovlivnil nejednu současnou hvězdu.

Mezi největší Jonesovy hity patří písně Sex Bomb, She's a Lady, It's Not Unusual nebo Burning Down the House, nazpívaný společně se švédskou popovou skupinou The Cardigans a zpěvačkou Ninou Perssonovou.