Shakespere se stěhuje do Brna. První noc bude mít erotický sen

Romeo a Julie se letos v premiéře připojili k postavám, které se účastní Letních shakespearovských slavností. Společně s windsorskými paničkami nebo „zlou ženou“ obsadí od 20. července po Pražském hradě také brněnský Špilberk.

Shakespearovské slavnosti se přesouvají do Brna (zdroj: ČT24)

Romantickou tragédii o milencích z nepřátelených rodů pojalo režisérské duo SKUTR jako erotický sen, jež se postupně mění v noční můru. Příběh bez slavné balkonové scény hrají Tereza Voříšková v roli Julie a Jan Sklenář jako Romeo.

Naopak loučení čeká další hra z brněnského programu - Zkrocení zlé ženy. Srovnat do nekorektní genderové latě svou manželku Tatianu Vilhelmovou (či Janu Strykovou) se v derniéře pokouší Roman Zach.

Nabídku na Špilberku doplní komedie Jak se vám líbí, Sen noci svatojánské a také Veselé paničky windsorské. Důvtipná Simona Stašová se s bonvivánským rytířem Bolkem Polívkou v této hře špičkuje už od roku 2009.

Za Shakespearem se zájemci mohou dostat na Špilbek do poloviny srpna. Zároveň pokračují Letní shakespearovské slavnosti v Praze, Ostravě a také v Bratislavě.