Pád do výšin barev inspirovaných Řeckem

Hradec Králové - Vernisáží u sklenky vína a četbou z řecké literatury začne dnes na zahradě hradeckého Atelieru Labyrint výstava německé malířky Heidi Kalkmannové. Název expozice Íkaros - do výšin barev volím pád zastřešuje obrazy, ke kterým malířku inspiroval řecký ostrov Korfu. V Řecku našla Kalkmannová svůj druhý domov, její obrazy našly zázemí v Atelieru Labyrint do konce srpna.

Na Korfu navštěvovala Kalkmannová po tři roky letní semináře rakouského malíře Petera Mairingera. Světlo tohoto ostrova jí prý učarovalo natolik, že zde v letních měsících žije a pracuje. Řecký životní styl jí poskytuje dostatek prostoru, energie i inspirace.

Na zimu se vrací do Německa, kde studovala na bavorské Kunstakademie Bad Reichenhall. Začínala na konci 70. let malbou na hedvábí. Pracovala s akvarely a dalšími barevnými technikami, až nakonec zakotvila u akrylových barev.

Heidi Kalkmannová vystavuje v Německu, Rakousku, Řecku, Itálii a Španělsku, nyní už podruhé v České republice - v Olomouci v Galerii Rubikon a v Atelieru Labyrint na Novém Hradci Králové.