Holešovice Fashion Market - trochu života do té módy

Praha - Light Your Wardrobe - Summershopping zní podtitulek letní části Holešovice Fashion Marketu, který potřetí otevřel na dva dny brány známé pražské tržnice příznivcům nezávislé módy, šperků a designu.

Své výrobky představuje na akci na semdesát designérů a návrhářů, přičemž pořadatelé se snaží podporovat mladé a nezávislé módní tvůrce. „Podporujeme malé a střední podnikání, originální výrobky a tvůrce, kteří jdou svou vlastní cestou, což je nám sympatické,“ uvedla pořadatelka trhu Kateřina Hanko Pletichová.

„Každá ze zde zastoupených značek má svůj nezaměnitelný rukopis. Výhodou je, že například v tom oblečení nepotkáte na ulici každého druhého,“ upozornila, že návštěvníci si z trhu odnesou jen originální kousky. Na třetím ročníku si budou moci vybrat z nabídky letního oblečení, šperků, módních a bytových doplňků. Většinou je prodávají sami tvůrci.

Mezi hlavní lákadla patří například stříbrné šperky Lubora Bauma, květinové brože vyráběné tradiční japonskou metodou, výrobky s erotickým nábojem MyObsession, streetwearové oblečení vycházející z inspirace psytrancovou hudbou Plazma-lab nebo provokativní trička Lovemusic, která svým nositelům mají sloužit jako transparent vlastního názoru.

Reportáž Anny Bednářové (zdroj: ČT24)

Doprovodný program chystá přehlídky zúčastněných módních značek a taneční vystoupení skupiny Waacki. Sobotní program pak završí vizuální show studia Hell.cz. Návštěvníci si také mohou nechat potisknout jakýkoliv přinesený textil logem Holešovice Fashion Marketu.

Pro příští ročník plánují organizátoři rozšíření, protože kapacita holešovické tržnice přestává prý stačit prodejcům i zákazníkům. 27. a 28. července ale zájemci Fashion Market najdou ještě na obvyklém místě. Vstupné je zdarma a bez bariér.