Filmové premiéry: Nic není tím, čím se zdá být

Mírně upravený distribuční slogan českého thrilleru s názvem, který neutkví - Záblesky chladné neděle, platí pro všechny čtyři filmové premiéry tohoto týdne. Nejvíce pro dalšího tuzemského zástupce - Občana K. umělecké skupiny Ztohoven. V případě Patroly se rutinní prohlídka ukáže jako osudová chyba a v Obchodu pro sebevrahy se překvapivě zpívá.

OBCHOD PRO SEBEVRAHY. Dítě je radost. A to je ten problém. Zvlášť když se narodí majiteli obchodu se sebevražednými pomůckami, který prosperuje především díky tomu, že lidé ve městě ztratili veškerou chuť k životu. Animovaný muzikál o sebevrazích - co dodat. Le Magasin des suicides. Francie/Kanada/Belgie, 2012. Režie: Patrice Leconte.

PATROLA. Americký režisér David Ayer ani svým třetím snímkem neopustil dramata policejních hochů (Drsný časy a Street Kings). Tentokrát si ho musí vyžrat parťáci Jake Gyllenhaal a Michael Peña, když při rutinní prohlídce zabaví zbraně a peníze patřící gangu. End of Watch. USA, 2012. Režie: David Ayer.

ZÁBLESKY CHLADNÉ NEDĚLE. Český thriller - už jen tahle škatulka povětšinou napovídá, že laťku očekávání není radno nasazovat tuze vysoko. Nepříliš známá Adéla Petřeková v roli hlavní ženské hrdinky a známější Robert Jašków, Kryštof Rímský a Jan Plouhar v rolích „jejích“ mužů ve filmu, kde nikdo není takový, jakým se zdá být. Třeba to platí i o tomhle „českém thrilleru“. ČR, 2012. Režie: Ivan Pokorný.

OBČAN K. Čti: občanka. Zdokumentování stejnojmenného projektu umělecké skupiny Ztohoven. Její členové chtěli záměnou identit upozornit na tenkou hranici osobní svobody. Lze jít sám sobě za svědka na vlastní svatbě? U nás ano. ČR, 2012. Režie: Michal Romeo Dvořák.

Na webu ČT24 si budete moci přečíst článek o Občanovi K. a recenze na filmy Obchod pro sebevrahy a Patrola.

Zahraniční premiéry:

Zahraniční premiéry (zdroj: ČT24)