Cut Copy to v Praze rozseknou už za dva týdny

Praha – Předskakovali už kapelám jako jsou Franz Ferdinand, Bloc Party nebo Daft Punk. Australští Cut Copy už ale mají věk i zkušenosti na to, aby nebyli jen něčím ocáskem. Už 21. dubna v pražském Lucerna Music Baru se jim prsty rozběhnou nad elektronickými mašinkami a za svými pultíky odehrají kousky ze své poslední desky Free Your Mind. Stane se tak v rámci koncertní série Excellent Jukebox.

Fanoušky se nejprve pokusí navnadit tuzemská synth-popová formace Deaths, za jejímž vznikem stojí producent Igor Brusco, který se narodil na Kamčatce a v Česku žije od dvanácti let.

Kdo má rád Daft Punk, zamiluje si i Cut Copy. Jejich devadesátkový indie-dance sound totiž nepřestává táhnout. V roce 2011 zvítězilo jejich album Zonoscope v kategorii nejlepší taneční nahrávky v Aria Awards a hned poté byla deska nominována jako nejlepší Best Dance/Electronica na Grammy Awards 2012.

Loňská novinka Free Your Mind vyjadřuje absolutní radost z čiré hudby. Samotná sestava ho popsala takto: "Album tvoří a popisuje snové fantazie příští mladé 'revoluce'… to, jak spolu lidé komunikují na parketě bez toho, aby řekli jediné slovo, společně dosahují vyšších stavů; cítí se být zapojeni do tajné společnosti, až nakonec splynou s hudbou v jediné."

S novým LP objevují hranice taneční scény, inspirováni britským acid house i hlubokým psychedelickým rave společně se současným rozkvětem elektronické taneční hudby. Jejich skladby jsou upředeny z hodně solidních basových linek, s explozí smyček a ozvěn. Kapela pověřila mixážním úkolem Davea Fridmanna (Tame Impala, MGMT, The Flaming Lips), což se ukázalo jako skvělá volba.