Štědrovečerní pohádkové vylomeniny s písařem a princeznou

Česká televize pokračuje v tradici započaté před více než dvaceti lety a na dnešní Štědrý večer nabídne divákům opět zcela novou pohádku Princezna a písař. Královská dcera Amálka v ní spolu se svým milým Jankem bojuje s nepřízní osudu i s krádeží truhlice, která v sobě skrývá záhadu tajemného znamení… Pohádku uvede ČT1 od 19 hodin.

„Tradice štědrovečerní pohádky je v Česku nesmírně silná. A to jak na straně očekávání diváků, kteří ji už právem vnímají jako součást svých vánočních zvyků, tak na straně tvůrců, kteří se s takto specifickým očekáváním musejí vypořádat. Což není snadné,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Karel Janák už ale nejen jako režisér Dvanácti měsíčků dokázal, že umí natočit klasickou a zároveň současnou pohádku. Jsem proto rád, že letos můžeme divákům nabídnout jeho Princeznu a písaře, pohádku dobrodružnou i romantickou, vyprávěnou s humorem a plnou postav, které si diváci okamžitě oblíbí,“ dodal.

Princezna a písař vypráví nejen příběh o lásce dvou mladých lidí, ale také intrik a dávných křivd. Amálka s Jankem musí najít ukradený poklad i viníka loupeže, z níž byl písař neprávem obviněn. Kořeny krádeže však sahají do minulosti, stejně jako znamení na paži jednoho z Amálčiných nápadníků.  

UPOUTÁVKA: Princezna a písař (zdroj: ČT24)
Vydáno pod