ČSA zavedou od léta čtyři nová spojení z Prahy, patří k nim i islandský Keflavík

České aerolinie plánují na příští letní letovou sezonu čtyři nová přímá spojení z Prahy. Jde o spojení do islandského Keflavíku, portugalského Lisabonu, italské Verony a dánského Aarhusu. Celkem tak bude dopravce v létě létat do 50 destinací ve 25 zemích.

Do Verony a Aarhusu plánuje společnost létat vrtulovými letouny ATR72. Do Aarhusu bude létat čtyřikrát v týdnu - v pondělí, ve čtvrtek, v pátek a v neděli. Do Verony bude také létat čtyřikrát týdně, a to v úterý, ve středu, ve čtvrtek a v sobotu.

Do Keflavíku bude cestující vozit proudový Airbus A319 dvakrát v týdnu, v pondělí a ve čtvrtek. Čtyřikrát v týdnu bude stejný typ letadla létat do Lisabonu, a to v pondělí, ve středu, v pátek a v neděli.

ČSA rovněž plánují létat každý den do britského Birmighamu. Jedno spojení týdně chce společnost přidat například na linkách do Madridu, Nice nebo Oděsy. Společnost dodala, že obnoví linky do Bilbaa, Porta, Rijádu a Skopje.

Společnost byla v 1. pololetí zisková

ČSA hospodařily v prvním pololetí se ziskem 72,4 milionu korun. Hlavní podíl ve firmě má korejská společnost Korean Air (44 procent). Travel Service drží v aeroliniích 34 procent, necelých 20 procent spravuje státní podnik Prisko a zbylých 2,26 procenta drží Česká pojišťovna.

ČSA provozují flotilu 19 letadel. Ta sestává z jednoho dálkového letounu A 330, devíti A 319 a osmi vrtulových strojů ATR.