Na olympiádu v Riu vsadí lidé více než na Londýn, očekávají sázkové kanceláře

Sochor: Mezi letošními vrcholnými sportovními událostmi čekáme, že Rio bude v sázkách na třetím místě (zdroj: ČT24)

Desítky milionů korun už sázkové kanceláře v souvislosti se začínající olympiádou v Riu přijaly, další sázky ještě očekávají. Celkem odhadují, že lidé prosázejí stovky milionů korun, čímž překonají předchozí Hry v Londýně. Olympiáda se letos koná od 5. do 21. srpna.

Z ankety ČTK mezi největšími sázkovými kancelářemi vyplývá, že zatím se nejvíc sází na počty medailí, které si jednotlivé země z olympiády odvezou. U Tipsportu se zatím nejčastěji sází na to, že česká výprava získá sedm a více medailí. Největší naděje na zlato jsou v české výpravě atletky Zuzana Hejnová a Bára Špotáková.

„Češi nejvíc sázejí na fotbal, oblíbená je atletika, a to jsou sporty, ve kterých se nejvíc vyznají. Tam tipy bývají přesné,“ poznamenal mluvčí Václava Sochora z Tipsportu. „Čím exotičtější sport, tím více si musejí i našich bookmakeři sáhnout hlouběji do svých znalostí a nastudovat si sport, aby vypsali kurz správně. Expertiza je tak z obou stran a je úměrná popularitě toho kterého sportu v České republice,“ dodal.

Podle mluvčího Fortuny Petra Šraina bude během Her nejatraktivnější fotbalový turnaj, dále pak disciplíny, kde má Česko medailové naděje, tedy atletika, cyklistika, divoká voda, veslování nebo tenis.

Tipsport i Fortuna vyhlížejí sázky v objemu 350 milionů korun

Tipsport odhaduje, že u něj lidé na olympiádu vsadí zhruba 350 milionů korun. Sázková kancelář tak očekává, že objem vsazených peněz překoná minulou letní olympiádu v Londýně a vyrovná se zimním hrám v Soči. Přesto nepůjde v letošním roce o největší hit. „Rio bude na třetím místě, a to za fotbalovým eurem, kde se s Tipsportem prosázelo 925 milionů, a mistrovstvím světa v hokeji, na které si u nás lidé vsadili necelých pět set milionů,“ podotknul Sochora.

Proti sázkám na Rio podle něj mohou mluvit dopingové aféry nebo časový posun. „Sledování v přímém přenosu je taková motivace, aby byl sport pro sázkaře zajímavější,“ uvedl.
Fortuna také očekává přijaté sázky přibližně na úrovni 350 milionů korun. „Čtyři roky jsou v kurzovém sázení dlouhá doba, celé odvětví se dynamicky rozvíjí. V porovnání s předchozí olympiádou v Londýně (130 milionů korun) jsou dosavadní a budou celkové vklady téměř trojnásobné,“ uvedl Šrain.

Sázky u sázkové kanceláře Chance byly ve čtvrtek kolem sedmi milionů korun. „Je to o trošku víc než u Londýna touto dobou, což sedí s naším předpokladem, že sázky na letní olympiádu z roku 2012 překonáme,“ řekla mluvčí společnosti Markéta Světlíková. Oblíbené jsou u nich také sázky, která ze dvou zemí získá více medailí. Nejvíce se sází na Česko proti Slovensku, podotkla.