Češi se mohou naučit investovat v nové soutěži

Praha – Internetová investiční platforma X-Trade Brokers a server Měšec.cz chtějí naučit Čechy investovat na reálném trhu. Za tímto účelem byla vypsána soutěž X-Trade Brokers Cup, ve které je možné vyhrát Porsche Boxter. Soutěžící mohou virtuálně investovat do ropy, zlata nebo burzovních indexů. Mohou vydělávat na vzestupu i propadu akcií.

Soutěž má seznámit českou veřejnost s možnostmi, které nabízí investování na OTC trzích. Zatím z něj totiž lidé mají spíše obavy. „Češi k investování přicházejí jako k nějakému strašákovi, je to pro ně doslova zaklínadlo. Tímto způsobem také k investování přistupují – velice opatrně a nedůvěřivě,“ zdůraznil v rozhovoru pro Českou televizi šéfredaktor ekonomického serveru Měšec.cz.

X-Trade Brokers Cup bude trvat sedm týdnů. Každý, kdo se ode dneška do klání na webových stránkách společnosti zaregistruje, obdrží virtuální částku 200 tisíc korun, kterou může investovat dle vlastního uvážení. Výhercem se stane ten, kdo nejvíce zhodnotí počáteční částku. Demoúčet, který si soutěžící během hry založí, si pak mohou kdykoli změnit na účet reálný.