Harrods láká majitele čínských platebních karet

Londýn - Čínští turisté míří do Británie čím dál častěji a utrácejí zde i víc peněz. Známý obchodní dům a jeden z londýnských symbolů Harrods se tomu přizpůsobuje a začal přijímat čínské platební karty. Na výlohách světoznámých značek, jako jsou Gucci, Louis Vuitton nebo Chanel tak přibude vedle Visy nebo MasterCardu další nálepka - Union Pay.

O část bohatsví, které má přinést rok Zajíce (Králíka), má zájem i britský luxusní obchodní dům. „Není náhodou, že jsme spuštění naší kampaně naplánovali na oslavy čínského nového roku, který je tentokrát ve znamení králíka a měl by přinést bohatství a prosperitu. V našem obchodě jsme proto spustili 75 terminálů, které přijímají čínské platební karty Union Pay,“ říká ředitel obchodního domu Harrods Michael Ward.

Číňani utrácí v Londýně jako o život

Čínské nákupy v Londýně (zdroj: ČT24)

Velkou Británii navštívilo za tři čtvrtě loňského roku 87 tisíc Číňanů a jejich počet se bude zvyšovat. V obchodním domě Harrods utratili čínští zákazníci v průměru dva a půl tisíce liber. „Pro čínské turisty je v Británii všechno nové, jazyk i prostředí. Možnost platit vlastní kartou jim nakupování zpříjemní a pak samozřejmě utratí víc peněz,“ pochvaluje si viceprezident společnosti Global Blue Nigel Dasler.

Aby se Číňani cítili v Harrods jako doma, je jim k ruce i 40 zaměstnanců, kteří umí čínsky. A zatímco evropští a britští zákazníci šetří, nahrazují je právě obyvatelé Číny.