Po Vánocích nás opět „překvapí“ výprodeje

Praha – Obchodníci „netradičně“ po Vánocích zahájí velké výprodeje a ceny zboží sníží o několik desítek procent. Levněji budou moci lidé pořídit zimní oblečení, sportovní potřeby, spotřební elektroniku či nábytek. Slevové akce budou pokračovat i na začátku příštího roku. Tím více se tedy možná vyplatí s nákupy hodnotných dárků počkat, kouzlo vánočního dárku však již bude pryč.

Albert

Povánoční výprodeje ve středu 28. prosince zahájí hypermarkety Albert. „Týkat se budou především nepotravinářského sezonního zboží: oblečení, hraček, zimních doplňků a vybavení či kosmetických balíčků,“ řekla Simona Caidlerová ze společnosti Ahold, která prodejny Albert provozuje.

Tesco

Hned po Vánocích spustí výprodeje také Tesco, které oproti jiným spustilo už v předvánočním období pár akcí, kdy byly určité druhy zboží zlevněny až o 70 procent. 

Ikea

Obchodní domy s nábytkem Ikea odstartují povánoční výprodej už v pondělí 26. prosince. Akce se budou týkat celého sortimentu a bude možné zboží sehnat o desítky procent levněji.

Prodej zimního sortimentu je letos nižší než loni, jelikož zima si zatím dává s příchodem na čas. „V porovnání s loňským prosincem zákazníci nakupují méně jak sportovní zimní oblečení, obuv a doplňky, tak i sportovní potřeby, například boby,“ říká Caidlerová.

Povánoční výprodeje podle průzkumu pro společnost ING Bank využívá k výhodným nákupům až 82 procent českých zákazníků. Zimní výprodeje jsou jedním z hlavních důvodů, proč mezi časté vánoční dárky patří v Česku peníze.

Vydáno pod