Škoda Yeti oficiálním vozem olympiády v Soči

Moskva - V Nižném Novgorodu byla zahájena výroba modelu Yeti, který míří i do dějiště zimních olympijských her v Soči jako oficiální vůz. Obliba škodovek u řidičů v Rusku roste, letos se tam prodalo o 35 procent vozů více než loni.

Yeti zamíří do Soči na olympiádu jako oficiální auto zimních her. „Ano, polovina z pěti set aut Škoda bude model Yeti,“ potvrdil ředitel Škoda Auto Rusko Lubomír Najman. 

Škodovce se v Rusku vede dobře, podařilo se jí dostat mezi deset nejprodávanějších značek a blíží se k magické hranici 100 tisíc prodaných kusů ročně. K oblibě značky by měl přispět právě i nově vyráběný model Yeti. 

Denně z linky sjede osmdesát nových vozů Yeti. Zájem o ně je velký, pracuje se v třísměnném provozu. Nižný Novgorod je po Kaluze už druhým městem, kde se škodovky v Rusku vyrábějí. 

Reportáž Miroslava Karase (zdroj: ČT24)

Yeti se tak připojí k třem stům tisícům škodovek na ruských silnicích. „Pro ruského řidiče bude atraktivní čtyři x čtyři,“ řekl Petr Linhart z Volkswagen Group Rusko. Právě ty jsou určeny pro olympiádu. 

Patnáct měsíců před zahájením olympiády je letovisko u Černého moře Soči a okolí snad největším staveništěm na světě. Desítky tisíc dělníků staví mnohdy v třísměnném provozu najednou 545 staveb - od hotelů, nemocnic, tunelů, dálnic a železnici až po sportoviště. Aby se vše stihlo, musí nastoupit dalších pět tisíc dělníků.

Škoda Yeti
Zdroj: ČT24/skoda-auto.cz