Policisté řešili přečiny a stížnosti na technoparty v Krušovicích. Zadrželi jednoho muže

Policisté na nepovolené technoparty v Krušovicích na Rakovnicku zadrželi jednoho cizince pro podezření z porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Čeho přesně se dopustil, neuvedli. Muž skončil v policejní cele. Policisté také odhalili několik řidičů pod vlivem alkoholu nebo omamných látek a evidují 15 stížností na rušení nočního klidu. Víkendová technoparty v neděli končí, účastníci postupně odjíždějí, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.

Akce začala v pátek vpodvečer, zpočátku se jí účastnilo kolem čtyř stovek lidí a jejich počet postupně rostl. V sobotu večer a v neděli ráno bylo účastníků asi sedm set. V neděli před 17:00 na místě zůstávalo ještě sto až sto padesát lidí a rozebírali a nakládali aparaturu. Hudba už hrála jen potichu.

„Je tam klid, lidé z místa odjíždějí. Jsme ještě na místě a kontrolujeme odjíždějící řidiče. U všech provádíme dechové zkoušky na zjištění přítomnosti alkoholu a někteří řidiči se nevyhnou ani testu na přítomnost omamných a psychotropních látek,“ uvedla Nováková.

Nejčastější byla jízda pod vlivem

Policisté na technoparty do nedělního rána řešili tři trestné činy a čtyři přestupky v dopravě, šlo o jízdu pod vlivem drog nebo alkoholu. Pokud řidič nadýchá do jednoho promile alkoholu, jde o přestupek, při vyšší hodnotě se jedná o trestný čin. V kontrolách pokračují, další výsledky zatím nezveřejnili.

Technoparty se koná na pozemku, který má více vlastníků. Policisté místo po celou dobu monitorovali a usměrňovali provoz na příjezdových cestách.