Benzin i nafta stále zdražují. Natural 95 stojí nejvíc od poloviny loňského ledna

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku nepřestávají zdražovat. Průměrná cena benzinu Natural 95 vzrostla v uplynulém týdnu o devět haléřů na 32,38 koruny za litr, nafta stála ve středu v průměru 30,32 koruny za litr, tedy o 19 haléřů víc než o týden dřív. Benzin je tak nyní nejdražší od poloviny loňského ledna, nafta od poloviny loňského března. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Ceny u čerpacích stanic postupně rostou od poloviny letošního ledna, kdy stál litr Naturalu 95 méně než 28 korun a nafty kolem 27,20 koruny. Před rokem řidiči za litr benzinu platili o víc než 5,50 koruny méně, u nafty byla cena nižší téměř o čtyři koruny.

Nejméně si nyní čerpací stanice za benzin účtují v Ústeckém kraji, v průměru 31,96 koruny. Jako v jediném kraji je tam průměrná cena pod 32 korunami. Nejdražší je Natural 95 v Praze v průměru za 32,98 koruny za litr.

Za naftu motoristé platí nejméně také v Ústeckém kraji, průměrně 29,83 koruny, pod třiceti korunami je průměrná cena ještě v Jihočeském kraji. Nejdražší diesel se tankuje na Vysočině, litr tam prodávají průměrně za 30,97 koruny.