Případ vraždy čerpadlářky v Nelahozevsi posoudí vrchní soud. Žalobce i obžalovaný se odvolali

Případ vraždy pumpařky v Nelahozevsi jde k vrchnímu soudu. Státní zástupce i obžalovaný David Šindler se v případu odvolali. ČT to potvrdila mluvčí Krajského soudu v Praze Hana Černá. Krajský soud poslal loni v říjnu údajného střelce Davida Šindlera na 19 let do vězení. Státní zástupce žádal výjimečný, více než dvacetiletý trest.

S rozhodnutím soudu prvního stupně nesouhlasí jak obžalovaný, tak žalobce. „Odvolání podal státní zástupce, a to v neprospěch Davida Šindlera ohledně výroku rozsudku o trestu, který mu byl uložen. Druhé odvolání podal obžalovaný David Šindler,“ uvedla Hana Černá, mluvčí Krajského soudu v Praze.

Loni v říjnu se prvoinstanční Krajský soud v Praze přiklonil k nižšímu trestu, než žalobce požadoval. Davida Šindlera, který vinu stále popírá, poslal na 19 let do vězení. Ivan Hollitzer, obžalovaný z loupeže, dostal čtyři roky. Hollitzer se k přepadení pumpy přiznal, podle výpovědi ale nepočítal s tím, že Šindler ženu zastřelí.

Tragédie, která vyvolala velkou pozornost veřejnosti, se stala 3. prosince 2018. Podle spisu dva muži po půl třetí ráno vtrhli na čerpací stanici, kterou chtěli vyloupit. Ivan Hollitzer u sebe měl elektrický paralyzér a pásky na spoutání rukou, Šindler se vyzbrojil pistolí.

Podle žalobce se oba muži dohodli, že zbraň využijí pouze pro pohrůžku. Šindler ale bez varování vystřelil na dveře, za kterými se žena schovávala. Muži pak podle spisu odcizili pokladnu s 10 tisíci a tři kartony cigaret.