Policie navrhla obžalovat migranta z Libye. Viní ho ze znásilnění nezletilé dívky na Litoměřicku

Policisté uzavřeli vyšetřování znásilnění nezletilé dívky z Litoměřicka, které má na svědomí cizinec původem z Libye. Státní zástupkyni předložili kriminalisté spis s návrhem na obžalobu. Informaci ČT potvrdila mluvčí okresního soudu v Litoměřicích Kateřina Doušová. Policie muže viní ze znásilnění a majetkové trestné činnosti.

Muži hrozí až deset let vězení. Na případný soud čeká ve vazbě od konce června. „Dnešním dnem byl předložen kompletní spisový materiál s návrhem na podání obžaloby ze strany policie na státní zastupitelství,“ řekla v pondělí ČT litoměřická okresní státní zástupkyně Kateřina Doušová.

Podezřelý je původem z Afriky a neúspěšně žádal o azyl v Německu. Díky tomu se podařilo policii zjistit, že pochází z Libye. „Ve Spolkové republice Německo vystupoval jako občan Libye a my jsme ho ztotožnili, že je to ten samý, který se v Německu vydával za občana Libye s tímto datem narození,“ upřesnila Doušová.

Muže jménem Abdallah Ibrahim Diallo zadrželi policisté krátce po činu, který se stal koncem června poblíž obce Lukavec na severu Čech. Tam měl cizinec přicestovat vlakem z Drážďan bez jakýchkoliv dokladů.

Kriminalisté poslali muže do vazby, kde v současnosti čeká na rozhodnutí státní zástupkyně o obžalobě. „Pokud nedošlo k pochybení nebo by mělo být vyšetřování něčím doplněno, tak podá dozorující státní zástupkyně obžalobu,“ nastínila další vývoj státní zástupkyně Doušová.

Muž s vyšetřovateli od samého začátku příliš nekomunikuje. Čeští vyšetřovatelé tak na případu spolupracují s německou policií.