Porucha opět zastavila vlaky v Praze. Tentokrát ochromila hlavní nádraží

Až hodinová zpoždění nabraly vlaky, které večer odjížděly z Prahy. Provoz na hlavním nádraží zastavila mezi osmou a devátou večer porucha zabezpečovacího zařízení. Za poslední dva měsíce to byla již čtvrtá velká závada, která ovlivnila železniční provoz v Praze.

Porucha zabezpečovacího zařízení zastavila večer provoz na pražském hlavním nádraží. „Zcela zastavený provoz byl od 20:07 do 20:59,“ upřesnila mluvčí Správy železniční dopravní cesty Radka Pistoriusová.

Nejhůře dopadla závada, kterou se podařilo odstranit až po hodině, na cestující, kteří chtěli odjet po osmé hodině večer. Rychlík do Českých Budějovic nabral asi 80minutové zpoždění, rychlíky do Hradce Králové a Brna měly zpoždění přes hodinu.

Poruchy drážní infrastruktury ovlivnily na podzim provoz vlaků v Praze opakovaně. Počátkem listopadu nemohly kvůli ranní poruše trakčního vedení odjet vlaky z odstavného nádraží, vznikla tak až čtyřhodinová zpoždění.

V polovině měsíce pak vážně narušily provoz další dvě poruchy ve Vršovicích a na Masarykově nádraží, které následovaly dva dny po sobě. V obou případech šlo o prasklé troleje.

S největšími zpožděními se však cestující v Česku museli vyrovnat počátkem prosince, kdy kvůli ledovce nemohly jezdit elektrické vlaky v okolí České Třebové. Zpoždění se pohybovala v řádu hodin, řadu vlaků dopravci odřekli.