Vrahové z pumpy stále unikají: Policie už má stovku tipů, zveřejnila ale nové video a žádá veřejnost o pomoc

Policisté zveřejnili další záběry, které zachycují okamžiky těsně před a po vraždě na benzince v Nelahozevsi, kde dvojice pachatelů v pondělí zastřelila prodavačku. Na záběrech jsou pachatelé, jak vbíhají a vybíhají z objektu čerpací stanice. Z videa je patrné, že loupež a vražda proběhly velmi rychle: vše se seběhlo během 45 sekund.

Policie po dvojici pachatelů dál pátrá, už má asi stovku tipů od lidí. I nadále ale vyzývá všechny, kdo se pohybovali v okolí benzinové pumpy v pondělí mezi 02:00 a 03:00 v noci, aby se jí přihlásili.

Policisté podrobně mapují časový úsek, kdy se pachatelé mohli vyskytovat nejen přímo na místě činu, ale také v jeho okolí. Proto policie vyzývá také řidiče, kteří mají v autě kamery a jeli okolo pumpy po silnici 608 v době vraždy, aby se přihlásili.

„Kriminalisté veřejnosti děkují za spolupráci, přesto se na ni opakovaně obrací se žádostí o pomoc, aby se jim ozvali případní další svědci či řidiči, kteří se v inkriminovanou dobu v pondělí 3. prosince v době mezi 02:00 a 03:00 pohybovali ve zmíněné lokalitě a případně si povšimli podezřelých okolností, například výskytu neznámého vozidla, pohybu cizích osob,“ uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Po vyhodnocení kamerových záznamů a dalších informací policisté pracují s verzí, že benzinovou stanici přepadl smíšený pár. Při loupežném přepadení jeden z pachatelů zastřelil osmapadesátiletou ženu, která na benzince pracovala. 

U policejní pásky, která místo ohrazuje, proto od pondělí přibývají svíčky a květiny. Ve středu už policie na místě nevyšetřovala a čerpací stanici předala zpátky majiteli. Ten zatím s ohledem na tragickou událost otevírat nechce. Do budoucna zvažuje, že by nechával pumpu přes noc zavřenou. Na konkrétní opatření je ale podle něj ještě příliš brzo. 

V případě odsouzení hrozí pachateli i výjimečný trest. Co přesně bylo uloupeno, policisté nezveřejnili. V médiích se ale objevila informace, že si pachatelé odnesli pouhých 10 tisíc korun.

Události: Pumpa zůstává zavřená, na místě přibývají svíčky a květiny (zdroj: ČT24)