Medvěd provede výkop, za Rusy nastoupí Putin. Sázkaři se před MS soustředí na vítěze i bizarní varianty

Lidé již před začátkem fotbalového mistrovství světa uzavřeli sázky na výsledky za desítky milionů korun. Sázkové kanceláře čekají, že objem sázek během trunaje přesáhne rekordní miliardu. Kromě tradičních sázek na vítěze nebo nejlepší střelce se objevují i kuriózní tipy.

Šampionát ve fotbale v Rusku začíná ve čtvrtek odpoledne, již před jeho zahájením se ale v sázkových kancelářích otočily desítky milionů korun. Fortuna den před zahájením přijala sázky za 25 milionů korun, u Tipsportu lidé vsadili ještě o pět milionů víc.

Největším favoritem na vítězství v turnaji je podle tipujících Brazílie a po ní Německo, které bude titul obhajovat.

Fotbalové mistrovství světa je pro sázkaře největší sportovní událostí. Letos očekávají, že překoná i předchozí šampionáty. Sázková kancelář Tipsport při minulém fotbalovém svátku před čtyřmi lety přijala sázky za 600 milionů korun. Letos podle jejího mluvčího Václava Sochora lidé prosází víc než miliardu korun. „I když se turnaje neúčastní český tým, čekáme, že objem sázek hravě překoná jednu miliardu korun.“

Rekordní miliardový objem čeká i Fortuna. Ta kromě tradičních tipů na vítěze a nejlepší střelce turnaje nabízí i speciální sázky. „Jeden sázkař v kurzu 9000:1 vsadil na to, že Rusko vyhraje turnaj a vrátí Ukrajině Krym,“ sdělil mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Většina netradičních sázek se týká Ruska jako pořadatelské země. Čtrnáct lidí vsadilo na to, že prezident Vladimir Putin nastoupí za ruskou reprezentaci. Zájemci rovněž mohou tipovat, jestli během některého zápasu vběhne na hřiště medvěd, jestli medvěd provede slavnostní výkop turnaje nebo jestli úvodní ceremoniál zastaví výpadek elektřiny.

Největší sázku na jednotlivý zápas uzavřel tipér u sázkové kanceláře Chance. Vsadil 600 tisíc korun na to, že Uruguay porazí Egypt.

Mistrovství světa ve fotbale začíná ve čtvrtek 14. června. Finále se odehraje 15. července.