Uzavírka čeká nejrušnější část D1 u Říčan

Úplná uzavírka postihne nejfrekventovanější část dálnice D1 nedaleko středočeských Říčan. I když nejde o část, kde probíhá rozsáhlá modernizace, zanikne i zde starý nadjezd nad dálnicí. Policie začne odklánět auta o půlnoci, uzavírka by měla skončit v šest ráno.

Slovo „uzavírka“ se v posledních letech na D1 stalo takřka synonymem k modernizaci úseku Mirošovice–Kývalka. Tentokrát se ale dálnice uzavře ve své šestipruhové části jižně od Prahy, konkrétně mezi 10. a 15. kilometrem. Sjíždět se bude u Modletic a v opačném směru u Všechrom.

Objízdná trasa povede po Pražském okruhu k Jesenici, po staré benešovské silnici II/603 do Sulic a odtud po II/107 zpět k dálnici resp. naopak.

Během uzavírky má zaniknout most nad dálnicí, který spojuje říčanskou místní část Jažlovice s Kašovicemi a dalšími osadami, které patří ke Strančicím. Ředitelství silnic a dálnic zdůraznilo, že se „jedná o akci Středočeského kraje“.

Řidiči přípravu na noční práce pocítili během soboty, kdy byl v obou směrech uzavřen levý pruh dálnice. Od osmi hodin večer do půlnoci a také několik hodin po ukončení uzavírky potom bude naopak v každém směru průjezdný pouze levý pruh. S menšími omezeními se potom bude jezdit až do 5. listopadu.