Krejčířově manželce možná zůstane luxusní vila

Manželka Radovana Krejčíře má šanci, že nepřijde o luxusní vilu v Černošicích. Nejvyšší soud rozhodl, že může znovu předložit důkazy, podle nichž si dům nepořídila z peněz uprchlého a pravomocně odsouzeného manžela. Objekt kvůli Krejčířovým dluhům obstavil exekutor a chystal se ho prodat.

V luxusní čtyřpatrové vile je bazén, squashový kurt i akvárium pro žraloka. Policie zde před osmi lety Krejčíře zatkla, on ale nakonec uprchl.

Začátkem roku dům začali oceňovat znalci. Z výtěžku dražby chtěl exekutor pokrýt náhradu škody, ke které Krejčíře odsoudila česká justice. Vše teď může zvrátit rozhodnutí Nejvyššího soudu. „Dovolání je přípustné, neboť odvolací soud se odchýlil od ustálené rozhodovací praxe,“ zní rozsudek.

Krejčířova manželka má právo předložit další důkazy

Nižší soudy původně neuvěřily výpovědi Krejčířovy matky, že peníze na dům dal jeho ženě Kateřině tchán. Podle Nejvyššího soudu ale následně soudci Krejčířovou nepoučili, že může předložit i další důkazy.

„Pokud soudy dospěly k závěru, že určitá svědecká výpověď je nevěrohodná, tak o tom měli žalobkyni poučit a poučit ji o tom, že tato výpověď neprokazuje její tvrzení a měla by označit jiné důkazy,“ poznamenala Krejčířova advokátka Lenka Balková.

Události: Krejčířova manželka má šanci, že nepřijde o vilu (zdroj: ČT24)

Krejčířovi advokáti nad exekutory vyzráli už podruhé. Těsně před jejich příchodem například ze soudu odnesli věci před lety zabavené v domě.

„Obstrukční jednání ze strany účastníka jsme zaznamenali,“ podotkla mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová. „Jako v každé jiné věci, i v této věci hájíme docela obyčejně zájmy našeho klienta,“ uvedla na podzim roku 2014 Krejčířova advokátka Karolína Babáková.

Podle policejních analýz byly náklady na koupi domu asi 400 milionů korun. Někteří odborníci na reality varují, že kvůli vysoké ceně bude problém v dražbě najít kupce.

obrázek
Zdroj: ČT24

Uprchlý podnikatel nyní v jihoafrické vazbě čeká na to, až mu soud oznámí trest za únos a pokus o vraždu bratra drogového kurýra. Další soudy, kde je podezřelý z účasti na vraždách, ho teprve čekají.

Vydáno pod