Jihočeskou firmu přepadli lupiči, zranili sedm lidí

Nejméně tříčlenná skupina přepadla ve středu večer rodinnou firmu v Horusicích na Táborsku, která vyrábí součástky pro motocykly. Při útoku utrpělo sedm lidí zranění, tři z nich těžká. Policie žádá o pomoc při pátrání po pachatelích.

Do sídla rodinné firmy vnikli útočníci ve středu mezi 19:00 a 22:00. Sedmi lidem podle záchranářů způsobili zranění a čtyři lidé skončili v nemocnicích. „Dva muži s těžkým mozkolebečním poraněním byli v kritickém stavu transportováni na anesteziologicko-resuscitační oddělení Českobudějovické nemocnice. Další dva muži byli převezeni do táborské nemocnice. Oba utrpěli zranění v oblasti hlavy, z toho jeden těžká a jeden středně těžká,“ upřesnila mluvčí záchranné služby Petra Kafková. 

Lupiči nepoužili střelné zbraně ani nože, podle policie šlo o fyzický útok. Podrobnosti o přepadení policisté nemají. „Z dosavadního šetření vyplývá, že se loupežného přepadení zřejmě dopustila skupina minimálně tří mužů, kriminalisté nevylučují, že jich mohlo být i více,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Kozoňová.

Přepadená firma se podle místních obyvatel zabývá výrobou součástky pro motocykly Jawa a renovací veteránů. Podle starosty Veselí nad Lužnicí Ladislava Sýkory se jedná o solidní  podnikatele, se kterými úřad neměl nikdy žádné starosti.

Události ČT: V Horusicích přepadli rodinnou firmu, 7 lidí zraněno (zdroj: ČT24)

S ohledem na závažnost skutku žádá policie o pomoc každého, kdo se pohyboval v Horusicích a také po okolních státních silnicích I/3 nebo I/24 a všiml si pohybu lidí, aut nebo odstavených vozidel. Případní svědci se mohou ozvat na linku 158. „Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve svých vozidlech autokameru a v inkriminovanou dobu projížděli daným místem, aby záznam poskytli jihočeským kriminalistům cestou linky 158,“ doplnila mluvčí.