O víkendu se stalo přes 600 dopravních nehod

Praha - Podle policejních statistik zemřelo o víkendu na českých silnicích 6 lidí. Ve dnech 17. a 18. listopadu se v Česku stalo celkem 657 dopravních nehod. Smutné letošní prvenství stále drží první červnový víkend, kdy na silnicích zahynulo 14 lidí.

Při nehodách vznikla škoda přes 27 milionů korun. Pro 12 lidí skončily havárie těžkým zraněním, dalších 80 lidí bylo zraněno lehce. Alkohol byl zjištěn v 50 případech. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 148 dopravních nehod a 93 řidičů nedalo přednost v jízdě.

V sobotu v podvečer narazila opilá řidička do zaparkovaného auta. Na kluzké silnici v obci Nasavrky na Chrudimsku nezvládla smyk a bočně narazila do Renaultu Megane, který byl nárazem odhozen na oplocení domu. Nehoda se obešla bez zranění. Provedenou dechovou zkouškou bylo řidičce naměřeno 1,4 promile alkoholu. Při nehodě vznikla celková škoda ve výši 130.000 korun.

K závažné dopravní nehodě došlo v neděli odpoledne na Pardubicku na silnici III/2983 mezi obcemi Staročensko a Sezemice. Řidička osobního auta Škoda Favorit zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy a její auto se obrátilo na střechu do příkopu. Při havárii utrpěla řidička a dvě nezletilé děti ve věku 2 a 4 roky lehká zranění, se kterými byly převezeny na ošetření do nemocnice. Hmotná škoda byla vyčíslena na 20.000 korun.