Zelení jednali v Brně o prioritách pro krajské volby

Brno - Strana zelených dnes jednala na programové konferenci v Brně, hlavním tématem byla strategie před podzimními krajskými volbami. Projednali také postup proti globálnímu oteplování a možnostech ministerstva školství, jakým způsobem zvýšit učitelům mzdy a jak zlepšit stravování ve školách a začlenit do školních jídelen biopotraviny.

Dalším tématem byla energetická situace v České republice. Zelení jsou jedinou stranou v Jihočeském kraji, která protestuje proti výstavbě dalších bloků jaderné elektrárny Temelín. Raději by využili více evropských dotací pro obnovitelné zdroje.

Odpoledne stranické špičky zelených odjely na demonstraci před čínskou ambasádu v Praze, kde se chtějí zúčastnit protestů proti čínskému postupu v Tibetu.

Dnešní konference navázala na včerejší krajskou konferenci v Brně, kde se volili zástupci pro krajské a senátní volby. Na Vyškovsku bude o senátorské křeslo bojovat Anna Šabatová, lídrem pro krajské volby je v Plzeňském kraji je Svatava Štěrbová. Moravskoslezské zelené povede Vladislav Koval, na Ústecku lékař Petr Klepiš.