Všechny vozovky v ČR jsou sjízdné, místy nutná zvýšená opatrnost

Praha - Všechny dálnice a silnice v České republice jsou dnes ráno sjízdné, část z nich však pouze se zvýšenou opatrností. Týká se to například rychlostní komunikace R6 mezi 161. a 169. kilometrem a potom Železnorudska. Vyplývá to z údajů Ředitelství silnic a dálnic.

Liberecký kraj
V západních Krkonoších byly dnes ráno sjízdné všechny silnice - některé ale s velkou opatrností. Na Jilemnicku drobně sněžilo a některé horské vozovky druhé a třetí třídy pokrývaly zbytky zledovatělého sněhu, krytého posypem. Okolo poledne by mělo přijít silnější sněžení.
 
Ústecký kraj
Všechny sledované silnice na území Ústeckého kraje jsou sjízdné. Sněhové přeháňky ale komplikují dopravu v Krušných horách, kde by řidiči na dálnici D8 i silnicích vyšších a nižších tříd měli jezdit se zvýšenou opatrností. Vlivem srážek je zde navíc snížena viditelnost. Ostatní komunikace jsou podle informací Ředitelství silnic a dálnic sjízdné bez omezení.
 
Karlovarský kraj
Jízdu se zvýšenou opatrností doporučují dnes silničáři na většině silnic v Karlovarském kraji. Všechny komunikace v kraji jsou sjízdné, kvůli sněhovým přeháňkám jsou mokré. Teploty se pohybují od minus pěti stupňů do nuly. Pozor by si měli dát zejména řidiči na Sokolovsku, kde je kvůli sněžení snížená viditelnost. Mokré silnice jsou také na Chebsku a Karlovarsku a na rychlostní silnici R6. V Krušných horách místy sněží a silnice jsou většinou mokré.
 
Plzeňský kraj
Husté sněžení komplikuje momentálně sjízdnost silnic v Plzni. Také na některých dalších místech Plzeňského regionu musejí řidiči počítat se sněžením a s mokrými vozovkami, správci komunikací proto doporučují sjízdnost se zvýšenou opatrností. Na Šumavě se na některých komunikacích drží vrstva ujetého sněhu. V kraji se teploty pohybují zhruba mezi minus třemi stupni a nulou.
 
Středočeský kraj
Ve středních Čechách dnes ráno museli být řidiči opatrní zejména na Příbramsku, které zasáhlo silné sněžení. Místy napadlo až deset centimetrů sněhu. S rozbředlým sněhem na silnicích a horší viditelností bylo nutné počítat i na Benešovsku, kde po ránu a během dopoledne také sněžilo.
 
Jihočeský kraj
Sněhové přeháňky mohou dnes zkomplikovat jízdu hlavně ve vyšších polohách Jihočeského kraje. Opatrnost radí silničáři řidičům především na Prachaticku a Českokrumlovsku, občas sněží také na Strakonicku, Písecku a Českobudějovicku. Silnice jsou průběžně ošetřované a nejsou hlášeny žádné problémy se sjízdností.
 
Pardubický kraj
Sníh a náledí ze silnic na východě Čech již většinou zmizely. Nepříjemnosti mohou způsobit řidičům prakticky již jen v horských oblastech.
 
Pardubický, Královehradecký kraj
Sníh a náledí ze silnic na východě Čech již většinou zmizely. Nepříjemnosti mohou způsobit řidičům prakticky již jen v horských oblastech.
 
Zlínský kraj
Většina silnic ve Zlínském kraji je sjízdná bez omezení. Komunikace 2. a 3. třídy na Vsetínsku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, v horských polohách leží na silnicích slabá vrstva ujetého sněhu, silnice jsou mokré a místy namrzají. Silničáři povrch vozovek ošetřují posypem. Teplota v kraji se v ranních hodinách pohybuje od mínus tří do šesti stupňů Celsia.
 
Olomoucký kraj
Na zbytky sněhu mohou narazit motoristé, kteří se v Olomouckém kraji vydají směrem na Šumpersko a Jesenicko. Sněhová vrstva leží v nejvyšších úsecích. Sníh po páteční sněhové kalamitě již na ostatních silnicích roztál. Cesty jsou tak většinou holé.