Praha 2 chce semafory na Nuselském mostě

Praha - Praha 2 chce řešit situaci na magistrále. Místní obyvatelé si dlouhodobě stěžují na hluk a smog z aut, která stojí v dopravních zácpách. Radnice chce kritickou situaci řešit umístěním semaforu na konci Nuselského mostu ve směru do centra a zprůjezdněním Lublaňské ulice tak, aby řidiči pri výjezdu z Vinohrad na Pankrác mohli využít této zkratky a nemuseli jezdit pouze Anglickou ulicí.

Uvedené řešení se nelíbí Praze 4, která má obavy z kolon na Pankráci a Kačerově. Podobná situace je na Jižní spojce před Barrandovským mostem, kde semafory výrazně zpomalují provoz. O umístění semaforů na Nuselském mostě bude rozhodovat odbor dopravy pražského magistrátu. Podle radního Radovana Šteinera (ODS) je případná instalace i otázkou peněz, protože Praha 2 žádá o investici hlavní město. 

Takové úpravy na magistrále jsou možné až po dokončení městského okruhu, kdy se na magistrále sníží provoz, dodává starosta Prahy 4 Pavel Horálek. Pražský magistrát je pro kompromisní řešení.

Vinohradská radnice chce ke svému návrhu co nejdříve vytvořit projekt, tak aby semafory na magistrále stály ještě před rokem 2010, kdy hlavní město začne se stavbou tunelu u Národního muzea a se zklidňováním dopravy na magistrále.