V Hradci Králové bude doprava omezena hned na několika místech

Hradec Králové - Během víkendu 12. a 13. dubna 2008, vždy v dopoledních hodinách, bude prováděna údržba kanalizace pod Brněnskou třídou v Hradci Králové. Práce budou prováděny v úseku od okružní křižovatky Brněnská ve směru na Holice po křižovatku s místními komunikacemi Jana Masaryka a Mrštníkova, u obchodního centra Futurum. V místech, kde jsou kanalizační šachty, bude v nezbytné délce uzavřen pravý jízdní pruh, snížena rychlost jízdy na 30 km/h a zakázáno předjíždění.

Průjezd Hradcem Králové od pondělí velmi zkomplikuje i zúžení vozovky na silničním okruhu na nadjezdu nad Pospíšilovou třídou. Kvůli výstavbě protihlukové stěny tam bude provoz sveden ze čtyř do dvou pruhů a dají se čekat dlouhé kolony. Postižená část okruhu je nejzatíženější silnicí ve městě. Denně po ní projede 33 000 aut, informovala o tom hradecká policie.

Stavba protihlukové stěny by měla trvat do září. Stavbaři přitom předpokládají, že v létě bude nadjezd na několik víkendů zcela uzavřen, což situaci v dopravě stotisícového města dál zhorší.

Po okruhu jezdí auta ze směrů od Prahy, Jičína a Náchoda na Ostravu a Brno. Na omezené části okruhu je závislá asi třetina dopravy ve městě.

Policie žádá řidiče, aby v kritickém úseku respektovali dopravní značení, které se bude podle potřeby stavby průběžně měnit. „Případná nehoda v tomto místě by měla za následek rozsáhlý dopravní kolaps, protože nákladní dopravu lze odklonit jen velmi obtížně,“ uvedla policie.