Natáčení automobilové honičky si vyžádalo několik zraněných

Praha - Na pražském Rohanském nábřeží u hotelu Hilton se dnes srazil autobus a několik vozidel. Nábřeží bylo bylo uzavřeno kvůli filmování. Nehoda, která nejspíš nebyla součástí scénáře, si vyžádala několik zraněných.

Policejní tísňová linka přijala informace o nehodě krátce po poledni. „Vše se odehrálo na uzavřeném místě na Rohanském nábřeží, které si oficiální na víkend pronajal filmový štáb, který zde natáčel,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Brožová. Dodala, že všechna poškozená vozidla patřila filmařům.

Kriminalisté se případem budou podle Brožové zabývat proto, že se nehoda stala na uzavřeném místě v situaci, kdy na něm neplatilo dopravní značení a běžné dopravní předpisy. Vyšetřovat by mohli ublížení na zdraví z nedbalosti, upřesnila mluvčí. Záležet bude na závažnosti poranění a délce léčby zraněných osob.

U nehody zasahovaly dvě sanitky pražské záchranné služby. „Na místě jsme ošetřili a poté převezli do zdravotnických zařízení pět pacientů. Utrpěli pohmožděniny. Byl tam úraz hlavy, úraz palce, naražená páteř. Lidé ale nebyli v ohrožení života,“ řekla ČTK mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Filmový štáb měl při natáčení také vlastní záchrannou službu. Zajišťovala ji společnost Meditrans. Její pracovnice ale řekla, že se firma nebude k případu vůbec vyjadřovat. Podle informací ČTK záchranáři společnosti přepravili do nemocnice dva zraněné, jednoho těžce a jednoho lehce.

Natáčení filmu omezí provoz na pražském Starém Městě hlavně od 14. do 16. května. Parkování bude ve vybraných uličkách zakázáno od 11. do 17. května. Po metropoli se ale budou filmaři pohybovat po celý květen, v červnu by pak měli pracovat především v barrandovském studiu.