Policisté obvinili řidiče z tragické nehody u Samotišek

Olomouc - Olomoučtí policisté po téměř pěti měsících vyšetřování obvinili jednoho z řidičů z tragické nehody u Samotišek na Olomoucku. Při nehodě havarovala dvě auta a zemřeli čtyři mladí lidé. Řidič, který nyní čelí stíhání z ublížení na zdraví, řídil druhý z vozů, ve kterém se pět lidí zranilo. První nehodu policisté odložili, neboť řidič zemřel, uvedla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Nehoda se stala na Štědrý den před půlnocí. Mladí lidé se vydali z Bystročic na půlnoční mši na Svatý Kopeček.

Osobní vozy jedoucí za sebou havarovaly v zatáčce u Samotišek stejným způsobem. Policisté případ vyšetřovali jako dvě samostatné nehody. „U druhé dopravní nehody bylo zahájeno trestní stíhání proti šestadvacetiletému muži z Olomoucka. Alkohol byl u něj vyloučen,“ uvedla policejní mluvčí.

Muž podle ní nezvládl řízení vozidla, přejel do protisměru a následně vjel mimo komunikaci a čelně narazil do stromu. Těsně předtím do stromu narazilo i předchozí auto. Při druhé nehodě byl řidič i jeho čtyři spolucestující lehce zraněni. „Následky této nehody nebyly tak hrozné, jako u první, při které čtyři lidé zemřeli. Při první nehodě pravděpodobně rovněž pochybil řidič, vzhledem k tomu, že zemřel, jsme případ odložili,“ doplnila Vlachová.

Při první nehodě zemřeli dva mladíci ve věku 25 a 19 let a sedmnáctiletá dívka. Patnáctiletá dívka, která utrpěla mnohočetná poranění hlavy, břicha, pánve a končetin, svým zraněním podlehla druhý den v nemocnici.

V regionu šlo o nejtragičtější nehodu v loňském roce. Nedaleko od tohoto místa se v lednu 2004 stala další tragická nehoda. Na křižovatce přímo v Samotiškách při střetu dvou osobních aut zemřeli čtyři mladíci ve věku 19 až 22 let. Při nehodě se vážně zranil také jejich devatenáctiletý kamarád.