Střet osobního auta s kamionem nepřežili dva důchodci

Český Těšín (Karvinsko) - Dva lidské životy si dnes v Českém Těšíně vyžádala srážka osobního vozu a polského kamionu. Na místě zemřeli důchodci ve věku 73 a 70 let, kteří cestovali v osobním autě. Celkem dnes na silnicích moravskoslezského kraje zemřeli tři lidé a tento den se ve statistikách zařadí mezi nejtragičtější.

Nehoda se stala krátce po 13:00. Příčina je zatím neznámá, vyšetřují ji policisté. Podle informací z místa kolize kamion najel na osobní auto zezadu. „Řidič pravděpodobně vjel nákladnímu autu do dráhy,“ řekl karvinský policista.

Třiasedmdesátiletý řidič a jeho o tři roky mladší manželka na místě zemřeli. „Co přesně se na silnici stalo ještě nevíme. Na místě nyní pracují specialisté na dopravní nehody a také soudní znalci,“ řekl policista.

Druhou dnešní tragickou čelní srážku s kamionem nepřežil okolo 11:00 na  Novojičínsku zatím neznámý řidič. Kolize na několik hodin zastavila dopravu na hlavním tahu mezi Ostravou a Olomoucí. Provoz se podařilo obnovit až po 14:30.

Dnešní den patří společně s 25. červnem ve statistikách nehod k nejtragičtějším. Stejně jako dnes i před několika týdny zemřeli během  jediného dne tři lidé při nehodách v Bruntále, na Frýdeckumístecku a v
Prostějově.

Během prvních šesti měsíců letošního roku policie eviduje 11 907 kolizí,  což je o téměř 1340 méně než za stejné období loňského roku. Statistiky za první pololetí vykazují pokles i v počtu obětí. Na silnicí v době od
letošního ledna do června zemřelo 72 lidí. Loni jich bylo o osm více.