Na Domažlicku se čelně srazila dvě nákladní auta

Luženice (Domažlicko) - Těžká zranění dvou mužů si vyžádala dnešní dopravní nehoda poblíž státní hranice na Domažlicku, při které se čelně srazily dva nákladní vozy. Dvaadvacetiletého řidiče a jeho o 20 let staršího spolujezdce převezl vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice, uvedla domažlická policejní mluvčí Vladislava Čejková.

Kolize se stala mezi silnicí první třídy na státní hranice a křižovatkou Draženov-Luženice. „Ze zavinění je podezřelý dvaadvacetiletý řidič nákladního vozidla Mercedes, který nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky,“ řekla mluvčí. Při projíždění mírné pravotočivé zatáčky vjel do protisměru, kde čelně narazil do protijedoucí liazky. Její dvaatřicetiletý řidič skončil s lehkým zraněním. Dechová zkouška u něj alkohol vyloučila. U druhého řidiče nemohla být kvůli jeho vážnému stavu provedena, v nemocnici byl zajištěn odběr krve, dodala Čejková.

##GMAP:150:nehoda kamionů##  

Škoda na vozidle Liaz se odhaduje na čtvrt milionu korun, na automobilu Mercedes asi 100 000 Kč. Mercedes patří expresní balíkové službě, a proto není podle mluvčí vyloučena škoda na přepravovaném nákladu.