Havarovaný kamion blokoval silnici u Příboru

Ostrava - Nehoda kamionu převážejícího dřevo, která se stala v úterý po poledni u Příboru na Novojičínsku, více než den blokovala dopravu na silnici spojující Frýdek-Místek a Nový Jičín. Cestu se podařilo plně zprůjezdnit až dnes okolo 14:30. V místě nehody bude ještě dočasně omezená rychlost, řekl vrchní inspektor Zbyněk Tomšík.

Kamion převážející dřevěné desky se na silnici převrátil v úterý krátce po poledni a zablokoval komunikaci v obou směrech. Osmatřicetiletý řidič mířící na Nový Jičín se podle policie při projíždění mírné levotočivé zatáčky dostatečně nevěnování řízení a vyjel pravými koly mimo komunikaci. „Při snaze o najetí zpět, se nákladní souprava dostala do smyku, který řidič nezvládl, a následně se převrátila na levý bok na středová lanová svodidla,“ upřesnil Tomšík.

##GMAP:273:Nehoda u Příboru##  

Po nehodě kamionu, z něhož uniklo asi 1000 litrů nafty, byla komunikace nejprve zablokována v obou směrech. Ještě dnes ráno byl provoz na silnici částečně omezen, protože při převracení kamionu vyteklo na vozovku dalších asi 20 litrů nafty.

Řidič byl lehce zraněn a po ošetření byl z novojičínské nemocnice propuštěn. Zkouška na alkohol byla negativní.

Bezprostředně po nehodě začalo hořet dřevo, které kamion převážel, a požár museli likvidovat hasiči. Předběžná škoda byla odhadnuta na více než milion korun.