Plánovaný most nad železnicí řeší obyvatelé Velké Chuchle

Velká Chuchle (Praha) - Plánovaná výstavba mostu nad železniční tratí ve Velké Chuchli vyburcovala tamní obyvatele k sepsání petice. Starousedlíci se obávají, že vysoký betonový nadjezd zhyzdí venkovský ráz městské části. Technická správa komunikací navíc už pokácela i stromy, přestože projekt ještě není schválený od stavebního úřadu.

Provoz na stávajícím železničním přejezdu ve Velké Chuchli v blízkosti dvou křižovatek je nebezpečný a do budoucna, kdy se má trať zkapacitnit, bude podle vedení radnice neúnosný. Před lety schválilo výstavbu nadjezdu, který by měl Velké Chuchli dopravně ulevit.

Starousedlíci mají opačný názor a podepisují petici, protože most podle nich městskou část jen rozdělí a změní krajinný ráz.

Z posudků ministerstva životního prostředí a magistrátu ale vyplývá, že nadjezd nebude mít na charakter krajiny vliv. Jiné varianty dopravního řešení radnice zavrhla.

Podle starosty Velké Chuchle Stanislava Fresla se o podjezdu diskutovalo také a studie ukázala, že stavbu nelze realizovat. Projekt nadjezdu vyhrál i proto, že podjezd by byl o několik stovek milionů dražší.

Technická správa komunikací letos zřejmě bude muset peníze uvolněné na stavbu vrátit zpátky do fondu dopravní infrastruktury. Obává se, že odvolání občanských sdružení výstavbu mostu zdrží.