Provoz v Praze zkomplikovalo několik dopravních nehod

Praha - Dopravu v Praze dnes komplikovalo několik nehod, které blokovaly průjezd hlavním městem. Ráno zastavila provoz nehoda pěti osobních aut na Lahovickém mostu směrem do centra. Nabouraná auta ale byla záhy odstraněna. Další havárie se postupně staly v Praze 4, 6, ale i v severní části Prahy. Při nehodách se nikdo vážně nezranil, sdělili pracovníci pražské policie.

V Meteorologické ulici v Praze 4 se srazila dvě osobní a jedno dodávkové auto, v Aviatické ulici v Praze 6 se střetla dvě osobní auta, totéž se v této městské části stalo i v ulici Kolejní. V odpoledních hodinách zasahovali policisté také u nehody dvou automobilů v Michelské ulici v Praze 4 a na křižovatce K Vodojemu v Praze 5.

Doprava ráno kolabovala také v severní části metropole. Provoz na dálnici D8 ve směru do centra stál již od okraje Prahy. Auta kvůli zácpě popojížděla jen s obtížemi o pár metrů dopředu. Například ranní autobus z Mělníka proto na konečnou stanici u nádraží Holešovice dojel s více než třičtvrtěhodinovým zpožděním.

Na magistrále v ulici Mezibranské byl od soboty až do dnešního večera uzavřen jízdní pruh směrem z města kvůli opravě vodovodu. Kolem poledne tam ale dělníci položili na opravenou vozovku asfalt, po čtvrté hodině byla i tam doprava obnovena, informovala mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Marcela Dvořáková.

Podle Dvořákové v sobotu technici PVK na rohu Mezibranské a Sokolské ulice opravovali havárii vodovodního řadu o průměru 30 centimetrů. „Havárie byla odstraněna. Lidem byla obnovena dodávky body,“ řekla mluvčí.