Při srážce dvou aut u Vodňan zemřel mladý řidič

Strakonice - Dvacetiletý řidič VW Polo dnes odpoledne zahynul při srážce svého vozu s felicií u Újezda nedaleko Vodňan na Strakonicku. Další tři mladí lidé utrpěli zranění. Podle původních informací od záchranářů byli zraněni čtyři lidé. Silnice byla v místě nehody dvě hodiny zcela uzavřená. Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera srážku nejspíš zapříčinil mikrospánek, kvůli němuž vjel řidič volkswagenu do protisměru.

„Muž utrpěl těžká poranění hlavy a trupu a přes veškeré resuscitační úsilí posádky letecké záchranné služby jim na místě podlehl,“ uvedl šéf jihočeských záchranářů Marek Slabý. Jeho osmnáctiletá spolujezdkyně má středně těžká poranění končetin. Ve druhém voze se podle policie lehce zranili dvě osoby, záchranná služba informovala o třech mladících mezi 18 a 20 lety. Sanitky je převezly do českobudějovické nemocnice.

Nehoda se stala kolem 14:00 na hlavním tahu mezi Českými Budějovicemi a Pískem. Na místě kromě vrtulníku zasahovali zdravotníci z Vodňan a Českých Budějovic. Zraněným pomohla i posádka převozové sanitky, která jela náhodou okolo. Škoda na vozidlech nepřesáhne 100 000 korun, dodal mluvčí policie.