Na silnicích se místy vyskytuje zledovatělý sníh

Praha/Zlín/Liberec - Silnice jsou dnes po ránu sjízdné se zvýšenou opatrností, místy je pokrývá rozbředlý sníh. Kvůli nízkým teplotám mohou vozovky namrzat. Nová vrstva sněhu je na některých silnicích nižší třídy v okolí Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku. Na Vsetínsku jsou silnice první třídy chemicky ošetřené a leží na nich zbytky rozbředlého sněhu. Cesty druhé a třetí třídy na Valašsku stále pokrývá ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Sjízdná jen se zvýšenou opatrností je nadále většina komunikací ve Zlínském kraji.

Cesty na Vsetínsku mohou namrzat

Na vozovkách na Zlínsku leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, stejná situace platí u cest nižších tříd na Uherskohradišťsku. Silnice první třídy na Slovácku jsou mokré a také udržované chemicky. Problémy nehlásí silničáři pouze na Kroměřížsku, kde jsou komunikace holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení.

Na silnicích na severu Olomouckého kraje leží sněhová kaše

Sněhová kaše nebo ujetá vrstva sněhu krytá posypem leží dnes na silnicích na severu Olomouckého kraje. Silničáři doporučují motoristům obezřetnou jízdu také na Drahanské vrchovině na Prostějovsku, kde se na silnicích tvoří vlivem větru sněhové jazyky.

V Pardubickém kraji je na silnicích ujetý i rozbředlý sníh

Vozovky v Pardubickém kraji pokrývá ujetá vrstva sněhu i rozbředlý sníh. Rozbředlý sníh leží v okolí Hlinska, Holic, Lanškrounu, Ústí nad Orlicí, Pardubic i Železných hor. Ujetý sníh pokrývá vozovky u Skutče, Žamberku, Litomyšle.

Silnice v Plzeňském kraji zůstávají sjízdné, teploty stále klesají

Zvýšenou opatrnost doporučují silničáři na vozovkách v Plzeňském kraji, přestože jsou všechny silnice regionu sjízdné. Většina z nich je vymrzlá, suchá, jen na některých úsecích silnic třetích tříd leží zbytky sněhu ošetřené posypem.

Na silnicích v Libereckém kraji se tvoří sněhové jazyky

Před tvorbou sněhových jazyků na silnicích v horských oblastech varují cestáři v Libereckém kraji. V noci na dnešek na většině území znovu sněžilo, připadlo však jen pár centimetrů sněhu a silnice jsou sjízdné. Motoristé by ale měli jízdě věnovat zvýšenou pozornost.

Hlavní tahy na jihu Čech jsou holé, na ostatních je ujetý sníh

Silnice první třídy na jihu Čech jsou holé a sjízdné bez omezení. Ujetá vrstva sněhu krytá posypem stále zůstává na komunikacích nižších tříd.

V Krkonoších je na cestách zledovatělý sníh

Na silnicích v Krkonoších a Orlických horách leží ujetá a místy zledovatělá vrstva sněhu. Hlavní silniční tahy v hradeckém kraji jsou většinou se zbytky rozbředlého sněhu. Dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové je holá, ale u Hradce se místy vyskytuje mlha. Na Trutnovsku jsou sněhové přeháňky, informovali dnes silničáři v kraji.