Dopravu místy komplikuje mlha

Pardubice/Olomouc/Jihlava - Motoristé se dnes mohou místy setkat s namrzající a hustou mlhou, jinak jsou silnice a dálnice sjízdné. V Pardubickém kraji se mohou vyskytovat mrznoucí mlhy. Na Orlickoústecku připadl centimetr sněhu. Všechny vozovky v kraji jsou stále sjízdné se zvýšenou opatrností. Jízdu se zvýšenou opatrností doporučují dnes motoristům silničáři ze severu Olomouckého kraje. Na silnicích tam místy leží rozbředající či ujetý sníh. Řidiči by si také měli dávat pozor na lokální mlhy. Ve Středočeském kraji jsou silnice s opatrností sjízdné. Na Mladoboleslavsku a Benešovsku se místy vyskytuje mlha, která by mohla namrzat. V Královéhradeckém kraji dnes ráno komplikuje jízdu motoristům hustá mlha, která je zejména na Hradecku, Jičínsku a na Náchodsku.

V Pardubickém kraji se mohou vyskytovat mrznoucí mlhy

Silničáři upozorňují na silnici první třídy v úseku Jablonné nad Orlicí - Červená Voda a Červená voda - Králíky. Je tam dvoucentimetrová vrstva zledovatělého sněhu. Přes Suchý vrch musejí motoristé povinně použít zimní výbavu. Silnice druhé a třetí třídy, které jsou udržované inertně, pokrývá ujetá vrstva sněhu do tří centimetrů, místy je zledovatělá. Pouze na Orlickoústecku místy sněží, na území kraje fouká slabý vítr.

Na severu Olomouckého kraje leží na silnicích rozbředající sníh

Na rozbředající sníh řidiči narazí ve vyšších polohách Šumperska a Jesenicka. Leží na silnicích ošetřovaných chemicky. Na vozovkách udržovaných inertně je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. V níže položených oblastech Olomouckého kraje jsou hlavní tahy holé a mokré.

Sjízdnost na Vysočině omezuje mlha a padající jinovatka

Mlha, padající jinovatka a rozbředlý sníh omezují rychlost jízdy po silnicích na Vysočině. Všechny komunikace jsou ale cestářů s opatrností sjízdné. Dálnice D1 a silnice první třídy ošetřované chemicky jsou mokré, na komunikacích druhé a třetí třídy leží místy břečka, jinde ledovka krytá posypem. Především na Jihlavsku a Žďársku musejí řidiči počítat se sníženou viditelností kvůli mlze. Pozor na padající jinovatku ze stromů si mají dávat zejména na Žďársku. Mrznoucí mlhu hlásí ráno meteorologické stanice v Přibyslavi na Havlíčkobrodsku a také v Košeticích na Pelhřimovsku, ve Svratouchu na Žďársku zase slabé sněžení.