Při zásahu se u nehody hasičům převrátila cisterna

Hvozdná (Zlínsko) - Ve čtvrtek odpoledne zasahovali hasiči krátce po jedné hodině u nehody osobního auta u Hvozdné. Ve známých serpentinách mezi obcí Hvozdná a Slušovice došlo k havárii osobního vozu Škoda Felicia Combi. Nehoda se stala v úseku silnice, která není v zimě udržovaná. Řidič havaroval na zasněžené vozovce, když nezvládl jednu ze zatáček, informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Vyjel mimo silnici a skončil pod srázem v porostu. Při havárii došlo k úniku provozních kapalin a olejů do půdy.

Vzhledem ke špatné sjízdnosti byl dojezdový čas hasičů téměř dvacet minut. Nakonec ale přijeli až k havarovanému vozu a zásahový speciál odstavili na silnici. Strojník speciálu nasedl a chtěl vůz otočit. „Při couvání a v minimální rychlosti se utrhla zadní náprava ze zasněženého povrchu a svezla se po skrytém náledí. Neovladatelný vůz Renault Midlum 4x4 se dostal mimo vozovku, kde se celý převrátil na bok. Při havárii nebyl nikdo zraněn,“ uvedl Mitáček.

Na místě musel zasahovat jeřáb a speciální vyprošťovací vozy jak hasičů, tak i asistenční služby motoristům.

Před příjezdem jeřábů musela být vozovka ošetřena silničáři. Jen usazení a zajištění jeřábů trvalo na komplikovaném místě asi čtyřicet minut. Nelehké vyproštění havarované cisterny, která byla nejdříve postavena na kola a následně vytažena na silnici, trvalo další dvě hodiny, doplnil mluvčí. Vzniklá škoda se odhaduje na 300 000 korun.

Hasičským jeřábem bylo po vyproštění cisterny nakonec vytaženo i havarované osobní auto z lesa.