V Jizerských horách našli lyžaři umrzlou ženu

Josefův Důl - Mrtvou sedmačtyřicetiletou ženu našli v sobotu odpoledne lyžaři v Josefově Dole v Jizerských horách. Ležela na lesní cestě směrem k Hornímu Maxovu, kde umrzla. Tragédie se odehrála poblíž místa, jemuž se říká Spáleniště. V lese byla pěšky. Potvrdil to náčelník horské služby v Jizerských horách René Mašín.

„Podle objevených stop se žena plazila asi 200 metrů sněhem a pokoušela se dostat do Josefova Dolu,“ dodal Mašín. V Josefově Dole klesla v noci na sobotu teplota na minus deset stupňů Celsia, přes den se pohybovala kolem minus pěti. „Nařízená soudní pitva prokázala, že žena z Josefova Dolu zemřela na podchlazení. Nikdo jiný se na její smrti nepodílel,“ uvedla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Jak vyplývá z policejních databází, žena se stala v Libereckém kraji druhou obětí letošní mrazivé zimy. V Liberci přišel v noci z 11. na 12. ledna o život bezdomovec. Sedmapadesátiletého muže nalezli lidé mrtvého ve tři hodiny ráno na tramvajové zastávce Na Rybníčku. Zemřel na podchlazení a pravděpodobně byl pod vlivem alkoholu. Na jeho těle neobjevil patolog známky hrubého násilí.