V Plané nad Lužnicí bude uzavřena Strkovská ulice, řidiče čeká dlouhá objížďka

Planá nad Lužnicí – O víkendu bude zcela uzavřen železniční přejezd na frekventované silnici z Plané nad Lužnicí do Strkova. Řidiči to budou mít komplikované, neboť objížďka bude o desítky kilometrů delší než původní trasa. Kvůli uzavírce navíc zřejmě zesílí provoz na státní silnici číslo 3 směrem do Soběslavi. Lidé, kteří na víkend plánují cestu autem nebo autobusem po silnici vedoucí z Prahy přes Tábor, Veselí nad Lužnicí a České Budějovice na česko-rakouské hranice, by tak měli očekávat komplikace.

Po silnici I/3 z Tábora do Českých Budějovic jezdí přes Planou denně tisíce aut. V dopravních špičkách je situace kritická a v obou směrech se tvoří kilometrové kolony.

O tomto víkendu se situace ještě zhorší. Přejezd ve Strkovské ulici, která je klíčová pro spojení Tábora a Plané s jihovýchodně položenými obcemi, bude kvůli výstavbě IV. železničního koridoru uzavřen. Všechna auta tak pojedou po hlavním silničním tahu až do Soběslavi, kde na ně čekají objízdné trasy.

„Objízdná trasa pro osobní auta bude probíhat přes Soběslav a bude asi o 21 kilometrů delší,“ uvedla Štěpánka Voráčková, vedoucí táborského dopravního odboru. Podle mluvčího táborských policistů Miroslava Doubka není možná žádná kratší objížďka. Řidiči kamionů a nákladních aut navíc pojedou po objízdných trasách o dalších jedenáct kilometrů dál.

Přejezd budou železničáři opravovat do nedělních večerních hodin. Pak bude opět průjezdný.